zondag, april 14

3x raamdecoratie voor meer licht en privacy in de woonkamer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voor de meeste Nederlanders is het huis hun dierbaarste bezitting. Hier pronken ze dan ook graag mee. Logisch ook, wanneer je hard werkt is het fijn als anderen dit waarderen.  Toch stellen we het niet op prijs dat iedereen zomaar bij ons naar binnen kan kijken.

Wanneer je ’s avonds een rondje door de wijk loopt, zal je merken dat veel raambekleding potdicht wordt gehouden. Privacy in de woonkamer is dan ook ontzettend belangrijk. In de praktijk zien we echter steeds vaker dat je overdag bij iedereen naar binnen kunt kijken. Daar zitten we meestal niet op te wachten, maar als de raamdecoratie gesloten wordt, verhinder je de lichttoevoer in de kamer. Het lijkt alsof je in spagaat staat tussen twee uitersten. Kies je voor lichtval en daarmee minder privacy? Of ga je voor een donkere ruimte en meer privacy? Wij hebben goed nieuws: deze keuze hoeft niet meer gemaakt te worden! Met de volgende 3 soorten raambekleding kan jij zowel meer licht als privacy in de woonkamer brengen.

1. Jaloezieën

Jaloezieën zijn een van de populairste soorten raambekleding van dit moment. Ze passen niet alleen binnen heel veel verschillende woontrends, maar kennen ook nog eens talloze voordelen. De populariteit van de jaloezie is dan ook ongekend. Wanneer je meer privacy in huis wilt halen, maar toch van voldoende lichtval wilt genieten, zijn jaloezieën de perfecte oplossing. Je kunt dankzij jaloezieën genieten van veel lichtval in huis en de mogelijkheid om zelf naar buiten te kijken. Buitenshuis is het echter zeer lastig om bij jou naar binnen te gluren. Ben je op zoek naar woonkamer inspiratie en wil je van meer privacy genieten? Maak dan gebruik van de talloze voordelen van een jaloezie. Hier zal je zeker nooit spijt van krijgen.

jalozieen

2. Inbetween gordijnen

Gordijnen zijn nog steeds de nummer één raambekleding in ons land. Het nadeel van gordijnen is dat je vaak maar over één keuze beschikt: of je sluit ze geheel of je laat ze open hangen. Bij dikke gordijnen zien we dat er gelijk geen licht meer in huis kan komen. Dit is natuurlijk fijn in de slaapkamer, maar voor de woonkamer minder gewenst. In between gordijnen worden gezien als tussenoplossing als je gordijnen te dik vindt. De stof is net wat voller dan vitrage, maar een stuk dunner dan die van traditionele gordijnen. Hierdoor zal het gordijn, zelfs als deze gesloten is, veel licht doorlaten. Zo bepaal je zelf de hoeveelheid privacy en licht in de woonkamer.Inbetween gordijnen

3. Shutters

Wanneer je op zoek bent naar een manier om zowel licht als privacy in de woonkamer te brengen, bieden shutters de oplossing. De lamellen kunnen naar wens worden afgesteld, zodat je altijd de hoeveelheid privacy en lichtval in eigen hand hebt. Daarnaast passen ze bij ieder interieur. Je kunt ze geheel naar eigen wens samenstellen, waardoor deze iedere ruimte een sfeervolle boost geven. Daarmee heb je niet alleen prachtige raamdecoratie tot je beschikking, maar ook nog eens een manier om de privacy in de woonkamer te waarborgen.Shutters

Share.

About Author

Leave A Reply