vrijdag, oktober 30

Loungebank in de tuin: de Do’s en Don’ts

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je op zoek naar een nieuwe loungebank voor in de tuin? Een goede en populaire keuze! De loungeset begint steeds vaker de traditionele tuintafel en tuinstoelen te vervangen. En dat is zeker niet zonder reden, want een loungeset biedt ontzettend veel voordelen. Het is niet alleen heel comfortabel, maar zal ook nog eens als eyecatcher in de tuin dienen.

Met een loungebank zorg je direct voor een huiselijke sfeer in eigen tuin. Lekker onderuit zakken, een boekje lezen of met een warme jas genieten van een heerlijke herfstdag. Werkelijk alles is mogelijk! Bovendien kan een loungebank op verschillende manieren worden uitgebreid, waardoor deze ook uitermate geschikt is als zitplaats voor meerdere mensen. Handig met feestjes en partijen of simpelweg voor grotere gezinnen. Wil jij een loungebank kopen? In dit artikel zetten we de Do’s en Don’ts op een rijtje, zodat je zeker de juiste keuze maakt.

Do: de ruimte goed opmeten

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel beschikbare ruimte er precies is. Hoe groot mag de loungebank maximaal zijn? Hou hierbij ook rekening met het feit dat er gemakkelijk om de bank heen gelopen moet kunnen worden. Anders zal deze gewoon minder praktisch zijn in de tuin. Daarnaast wil je natuurlijk ook wel voldoende tuin overhouden voor andere zaken, dus kies vooral geen loungebank die vrijwel de gehele tuin vult. Gelukkig zijn er ook voor de wat kleinere tuinen geschikte banken te vinden.

ruimte goed opmeten

Don’t: geen rekening houden met de interieurstijl

Zoals in iedere andere ruimte in huis zal je ook in de tuin hoogstwaarschijnlijk over een interieurstijl beschikken. Het gebruik van kleur, de planten die hier staan: dit zijn allemaal zaken die verantwoordelijk zijn voor de uitstraling van de tuin. Het is dan ook belangrijk dat je voor een loungebank kiest die hierbij aansluit. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de tuin heel rommelig oogt en minder sfeervol zal zijn. Door eenheid te creëren geniet je van een geweldige look en optimaal zitcomfort.

Do: kiezen voor comfort

Natuurlijk wil het oog ook wat, maar dit betekent niet dat de uitstraling van de loungebank belangrijker is dan het comfort. Het is van essentieel belang dat je heerlijk kunt zitten op de bank. Wanneer je hier geen rekening mee houdt zal dit betekenen dat je weinig gebruik van de bank gaat maken. En dat zal natuurlijk zonde zijn. Bedenk daarom goed welke zaken voor jou van belang zijn om optimaal comfort te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte van de rugleuning of de mogelijkheid om lekker onderuit te zaken.

Don’t: laten leiden door de mening van anderen

Wil je een loungebank kopen? Dan zijn er waarschijnlijk tal van mensen in je directe omgeving die een mening paraat hebben. Hoewel je sommige adviezen natuurlijk goed aan kunt nemen is het wel belangrijk om je niet volledig te laten leiden door de mening van anderen. Wat de één mooi of comfortabel vindt, kan voor de ander juist weer helemaal geen goede match zijn. Daarom is het belangrijk om de winkel zelf te bezoeken en even te komen ‘proefzitten’. Kom eventueel met het gehele gezin, zodat je zeker weet dat ieder gezinslid comfortabel op de loungebank kan zitten. Zo bega je zeker geen miskoop.

Share.

About Author

Leave A Reply