vrijdag, oktober 30

3 tips voor het inrichten van een overkapping

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je dol op het buitenleven en maak je het liefst het gehele jaar door gebruik van jouw tuin? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig het idee dat je in het verkeerde land bent geboren. In Nederland staan we immers bekend om het feit dat we altijd over zeer wisselvallig weer beschikken. We kunnen in één week tijd van zwemkleding naar winterjassen gaan. En daar is niets aan overdreven. Toch is dat best jammer, want hierdoor is volop genieten van eigen tuin er niet altijd bij. Ben jij een echt buitenmens? Dan is een overkapping wellicht het antwoord op al jouw vragen.

Steeds meer tuinliefhebbers ontdekken de voordelen van een overkapping in eigen tuin. Zo geniet je niet alleen van extra leefruimte, maar heb je ook nog eens altijd een plekje om uit de regen, sneeuw of wind te zitten. Zo kan je het gehele jaar door van de buitenlucht genieten. Met terrasoverkapping accessoires stel je de overkapping geheel naar eigen wens samen. En dan is het enkel nog tijd om in te gaan richten. Lees verder voor 3 handige tips & ideeën.

terrasoverkapping accessoires

1.    Fijne zitplek

Om optimaal van de overkapping te kunnen genieten is het natuurlijk wel belangrijk dat je over een goede zitplek beschikt. Zorg er dan ook voor dat je een aantal comfortabele en prettige tuinmeubels aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke loungebank, een schommelstoel of simpelweg gewoon een fijne tweezitter. Werkelijk alles is mogelijk.

Het beste advies wat je kunnen geven is om de overkapping echt als extra ruimte in je woning te beschouwen. Het is het verlengstuk van de woonkamer. En zeker wanneer je ervoor hebt gekozen om ook nog wanden en glazen schuifdeuren toe te voegen kun je deze als geheel eigen ruimte beschouwen. Een echte tuinkamer. Sommige tuinliefhebbers kiezen er zelfs voor om deze extra te isoleren, zodat ze hier een geheel volwaardige kamer van kunnen maken. Hierdoor is werkelijk alles mogelijk! Trek zover dat mogelijk is de stijl van de rest van de woning door naar de tuinkamer. Zo past deze er helemaal bij.

2.    De juiste verlichting

Als je jouw overkapping volledig hebt ingericht is het ook hoog tijd om aan de accessoires te gaan denken. Denk hierbij allereerst aan de aanschaf van de juiste verlichting. Net als in iedere andere ruimte van de woning is het van essentieel belang om de juiste verlichting aan te schaffen. Stel hierbij dan ook gerust een effectief lichtplan op, net zoals je in de rest van de woning zou doen. Denk dan niet alleen aan functionele verlichting, maar ook aan voldoende sfeerverlichting. Zo kan je zelfs tot in de late uurtjes van je overkapping genieten. Denk ook aan de vorm verlichting die je aanschaft. Zo heeft ledverlichting bij de meeste mensen de voorkeur omdat deze niet alleen over een zeer lange levensduur beschikt, maar ook nog de energiekosten enorm omlaag kunnen helpen. Zo denk je niet alleen aan de sfeer, maar draag je ook je steentje bij aan het milieu en voel je de gevolgen in je portemonnee.

3.    Stijlvolle accenten

Vergeet ook vooral niet om stijlvolle accenten aan de overkapping toe te voegen. Wanneer deze geheel gesloten kan worden is het zelfs mogelijk om een tapijtje of vloerkleed neer te leggen, zodat je van heerlijke warme voeten geniet tijdens de koelste avonden van het jaar. Ook het gebruik van kleurrijke plaids, kussentjes, lantaarns en zelfs tuinschilderijen kunnen bijdragen aan de gewenste sfeer

Share.

About Author

Leave A Reply