donderdag, juli 18

Kan ik een afdekhoes gebruiken voor mijn tuinmeubelen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vraag jij je af hoe je het beste je jouw buitentafels kunt beschermen tegen invloeden van het weer? Lees dan deze blog door en ontdek dat je eigenlijk helemaal geen afdekhoes nodig hebt! 

Afdekhoes gebruiken? 

Je kunt een afdekhoes gebruiken voor je tafels voor buiten en de rest van je tuinmeubelen, maar hier zitten meer nadelen dan voordelen aan. Wanneer je de tuinmeubelen gaat afdekken, kan er condensvorming ontstaan waardoor de tuinmeubelen kunnen ‘stikken’. Hierdoor komen er vlekken op de tuinmeubelen die vaak niet meer te verwijderen zijn. Dit is dan ook de reden waarom je beter geen afdekhoes kunt gebruiken.    

Parasolhoes

Het is wel aan te raden om altijd een parasolhoes te gebruiken voor je parasol. Dit geldt voor alle seizoenen. Met een hoes blijft het parasoldoek langer mooi. Het is wel noodzakelijk dat je de hoes pas om de parasol heen doet wanneer het parasoldoek echt helemaal droog is. Wanneer deze nog vochtig is, kan het doek gaan schimmelen en dat zou ontzettend zonde zijn. Wil je de parasol optimaal beschermen? Berg hem dan samen met de hoes op in de schuur of berging wanneer je hier de ruimte voor hebt. 

Tuinmeubelen buiten laten staan? 

Tuinmeubelen van goede kwaliteit kan je gewoon het gehele jaar onafgedekt buiten laten staan. Mocht je de beschikking hebben over een grote schuur, garage of overkapping, dan is het wel verstandig om de tuinmeubelen daar in te zetten. Een droge en vorstvrije plek komt altijd ten goede van de levensduur van je tuinmeubelen. Ook is het handig om de tuinkussens droog op te bergen in een tuinkussentas wanneer je deze niet gebruikt. Zo blijven de kussens mooier van kleur en verleng je de levensduur. 

Schoonmaken

Door tuinmeubelen onafgedekt buiten te laten staan, kan er wel vuil op komen wanneer hier geen hoes overheen zit. Gelukkig is dit geen probleem. Veeg opgewaaide bladeren, modder of mos weg met een zachte borstel. Hou een emmer sop met wat groene zeep in de aanslag, gebruik een vochtige doek en maak daarmee je tuinset schoon. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen juist zorgen voor vervelende vlekken op je tafel die je er vervolgens niet meer af krijgt. Het is wel aan te raden om de accessoires van tafel te halen om zo vlekken te voorkomen. 

Zo zie je maar, een afdekhoes voor je tuinmeubelen is helemaal niet nodig. Ze kunnen het hele jaar onafgedekt buiten blijven staan en wanneer je de meubelen af en toe even met een sopje van groene zeep en een doek te lijf gaat, dan heb je er jarenlang plezier van!

Share.

About Author

Leave A Reply