zaterdag, december 4

Infrarood verwarming mobiel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Naast infrarood verwarming panelen die vooral worden gebruikt als verwarming in sanitaire ruimten zoals de badkamer, kun je nu ook kiezen voor een mobiele versie van deze recent ontwikkelde verwarmingsbron. Infrarood verwarming mobiel heeft als belangrijkste voordeel dat er geen installatie komt bij kijken en dat je dit mobiel infrarood verwarmingstoestel over kunt plaatsen waar je het nodig hebt. Mobiele infraroodverwarming is een recente realisatie dat de meer bekende infrarood verwarmingspanelen wel eens zou kunnen vervangen.

Infrarood verwarming mobiel op elektriciteit

Precies zoals de panelen heeft ook deze mobiele uitvoering van infrarood verwarming elektriciteit als verwarmingsbron. Vergelijken met andere manieren van elektrisch verwarmen is toch een stap te ver. Bij zowel vaste als mobiele infrarood verwarming wordt de elektriciteit omgezet in infraroodstraling. Dat zorgt voor een snelle, meer doeltreffende en zuinige manier van verwarmen. Mobiele infrarood verwarming is een doeltreffend en energiezuinig alternatief zijn bijvoorbeeld (bij)verwarmen met andere verwarmingsbronnen zoals gas.

Infrarood verwarming mobiel op elektriciteit

Soort straling

Onbekend is onbemind, end at is ook het geval bij infrarood verwarming. Zeker als het om de mobiele uitvoering gaat. Velen hebben vragen bij het gezondheidsaspect van deze relatief nieuwe manier van verwarmen. Die bezorgdheid is gelukkig ongegrond. Men maakt hierbij namelijk gebruik van langgolvige infraroodstraling. Dat heeft als voordeel dat de straling niet door je huid heen dringt. Zo zijn er aan deze manier van verwarmen geen gezondheidsnadelen verbonden. De straling bij infrarood verwarming mobiel is vergelijkbaar met de straling van de zon. Naast de schadelijke uv- stralen zorgt de zon ook voor ongevaarlijke, langgolvige straling af.

Doeltreffend en zuinig

Infrarood verwarming mobiel met straling verwarmt niet de lucht, maar rechtstreeks personen of voorwerpen tot op een gemiddelde afstand van drie meter. Die stralingswarmte wordt veel langer vastgehouden dan verwarmde lucht. Zo wordt niet alleen efficiënter maar ook zuiniger verwarmd.

Infrarood verwarming (mobiel) is ook gezonder

Omdat infrarood verwarmingspanelen en zijn mobiele versie voor geen extra luchtcirculatie is verwarmen met infrarood ook veel gezonder.  Zo wordt de hoeveelheid schadelijk stof bewegen en pollen tot een strikt minimum beperkt. Dat is zeker goed nieuws voor personen met allergieën, vooral hooikoorts. Het circuleren van lucht trekt ook koude lucht aan en dat wordt met infraroodverwarming dus Daarnaast droogt infraroodverwarming de lucht minder uit en dat is dan weer positief voor je huid.

Condensvorming

Verwarmde lucht veroorzaakt condens wat voor vochtige woningen en voor schadelijke schimmelvorming zorgt. Dat voorkom je met infrarood verwarming. Infrarood verwarming met panelen of mobiel zorgt dus voor een gezondere woonomgeving.

De voordelen van infrarood verwarming mobiel vergeleken met andere verwarmingsbronnen

Infrarood panelen als verwarming voor alle sanitaire ruimten hebben heel wat voordelen, zoals:

  • Verplaatsbaar waardoor je kunt verwarmen waar dat nodig is
  • Zorgt vrijwel onmiddellijk voor een aangename temperatuur omdat het razendsnel verwarmt
  • Kreeg een exclusief ontwerp
  • Is geschikt voor zowel landelijke, klassieke als moderne interieurs
  • Nodige ruimte is verwaarloosbaar
  • Is een energiezuinige verwarming
  • Heeft voldoende aan een stopcontact
  • Voorkomt de vorming van schadelijke condensatie en van schimmel
  • Een omgeving zonder condens en schimmels zorgt ook voor een gezondere woon- en leefomgeving
Share.

About Author

Leave A Reply