dinsdag, december 6

Industriële hanglamp: de ideale eyecatcher boven de eettafel!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veel mensen vinden het leuk om hun eethoek te stylen. Dit is immers in veel woningen de centrale plek in huis. Steeds vaker verschuift de functie van de woonkamer naar de eethoek. Hier worden spelletjesavonden gehouden, urenlang getafeld of simpelweg gekletst over de alledaagse dingetjes. Kortom: een eettafel moet van alle markten thuis zijn. Daarom speelt ook verlichting een belangrijke rol in deze ruimte.

Natuurlijk mag een hanglamp in elk geval zeker niet ontbreken. Deze is immers niet alleen praktisch, maar ook nog eens ontzettend sfeervol. Bovendien mag een hanglamp boven de eettafel ook nog eens lekker opvallen. Het is dé eyecatcher binnen de woning! En welke lamp is daar beter voor geschikt dan de industriele hanglamp? Wij weten het antwoord wel! Wil jij ook een industriele hanglamp boven jouw eettafel hangen? Houd dan rekening met de volgende slimme tips!

Niet alle industriële hanglampen zijn geschikt

Voordat je een industriële hanglamp aanschaft is het eerst belangrijk om naar de draagkracht van jouw plafond te kijken. Je zal niet de eerste zijn waarbij een gipsplafond de lamp niet kan houden, met alle gevolgen nadien. Bedenk daarom goed dat de meeste industriële hanglampen zwaarder zijn dan een lampenkap of de meeste kroonluchters. Dit komt voornamelijk doordat er robuuste materialen worden gebruikt. Een grote industriële hanglamp weegt al gauw tussen de 5 en 15 kilo. Wanneer je het niet vertrouwt, adviseren wij dan ook om eerst voor een kleinere variant van maximaal 5 kilo te kiezen. Je kunt ook om advies aan het winkelpersoneel of de klantenservice van een webshop vragen. Zo weet je zeker dat jouw droomlamp ook daadwerkelijk geschikt is.industriele hanglamp

De perfecte hoogte

Hoe hoog hang je een industriële lamp eigenlijk? Hierbij moet je met de volgende vuistregel rekening houden: een hanglamp hang je altijd 60 tot maximaal 70 cm boven de tafel. Hierbij geldt dat je rekent vanaf de bovenkant van het tafelblad tot de onderkant van de lamp. In sommige gevallen mag je hier van afwijken. Bijvoorbeeld als je over een zeer lange of brede tafel beschikt. Experimenteer daarom altijd met verschillende hoogtes en ervaar zelf welke hoogte het meest geschikt is.

Let op: een industriële hanglamp beschikt vaak over een robuuste en grote kap, hierdoor moet deze soms wat hoger opgehangen worden om zo te voorkomen dat je je hoofd stoot. Houd daarom ook rekening met de grootte van de lamp, alvorens je deze ophangt.

Grote of kleine industriële lamp?

Industriële lampen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Maar hoe groot moet de lamp eigenlijk precies zijn? Hier zijn geen duidelijke richtlijnen voor en mag je zelf bepalen op basis van jouw eettafel. Bedenk wel dat het niet mooi is als de lamp bijvoorbeeld breder is dan de eettafel. Daarnaast is het belangrijk dat alle tafelgenoten van even veel licht kunnen genieten. Wanneer jij over een grote eettafel beschikt is het dan ook raadzaam om voor een grote lamp of meerdere kleine lampen te kiezen, zodat het licht beter verdeeld kan worden. Heb je liever een klein lampje? Dan kan dit ook, maar dan moet je er wel voor zorgen dat de lamp rondom licht geeft. Vraag hiervoor eventueel om advies bij een webshop of winkel zoals bijvoorbeeld Collectione.

Share.

About Author

Leave A Reply