zaterdag, mei 28

Hoe ga je aan de slag met de verbouwing van je huis? 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De verbouwing van je huis is letterlijk en figuurlijk een hele klus. Wat wil jij graag grootschalig aanpakken? Is dat de zolder, de woonkamer of de badkamer? Als je nog nooit eerder zelf aan de slag bent gegaan, kan het zijn dat je niet weet waar je moet beginnen. Daarom geven wij je een korte checklist wat de juiste stappen zijn voor die flinke verbouwing. Heel veel plezier en succes gewenst met klussen!

Maak een bouwplan

Het maakt niet uit welke kamer of ruimte je wil verbouwen. Het is altijd goed om te beginnen met een goed opgesteld plan. Schakel desnoods hulp in van iemand die weet hoe hij een bouwtekening maakt. Bespreek met de tekenaar tot in de kleinste details hoe jij wilt hoe de ruimte eruit komt te zien. Denk ook goed na over elektriciteit, internet en water. Waar leg je de leidingen en kabels aan? Als je weet waar de leidingen beginnen en eindigen, weet je ook hoeveel groepen je moet maken voor de groepenkast. Vervolgens krijg je overzicht waar je het schakelmateriaal voor elektra en verlichting moet aanbrengen. Zorg voor kwalitatieve spullen zoals van het merk Gira. Gira schakelmateriaal is kwalitatief zeer hoogwaardig en gaat jarenlang mee. Neem een kijkje bij schakelmateriaal van voordeligschakelmateriaal.nl.  Kijk verder naar de tekeningen welke materialen je nog meer nodig hebt om de verbouwing helemaal te kunnen voltooien.

Maak een bouwplan

Breng je administratie op orde 

Een grote verbouwing ook heel veel uitzoekwerk. Daarom moet je je administratie goed bijhouden en contact opnemen met verschillende instanties. Als je een koophuis hebt, dien je misschien wel een verzoek in te dienen bij de Vereniging van Eigenaren. Als je van plan bent om een serre, dakkapel of schuur te bouwen, dan is het ook raadzaam om contact op te nemen met de gemeente. Doe dit wel ruim van tevoren, voor je beoogde bouwplannen. Het advies is om dit minimaal drie maanden van tevoren te doen. Een aanvraag bij de gemeente kan letterlijk weken duren. Hou hier dus echt rekening mee! Check verder ook of je voor subsidies in aanmerking komt. Dit kan ook je plannen bespoedigen.

De juiste offerte 

Is je bouwtekening af en heb je de juiste vergunning van de gemeente gekregen? Dan is het eindelijk tijd om echt aan de slag te gaan. Je kan het natuurlijk allemaal zelf gaan doen, maar het is nog prettiger als je het een specialist voor je kan laten doen. Vraag daarom bij verschillende aannemers offertes op. Een goed stappenplan is om eerst referenties op te vragen bij familie en bekenden, die al eerder een grote verbouwing hebben laten doen. Selecteer maximaal drie tot vijf aannemers met goede referenties en vraag wat de prijs is die ze rekenen voor jouw plan. Zo’n korte lijst (shortlist), zorgt ervoor dat je sneller een beslissing maakt. Dat scheelt ook weer heel veel tijd.

Heb jij nog meer tips of verhalen over de grote verbouwing die jij onlangs hebt gedaan? Deel het met ons in een reactie onder dit artikel.

Share.

About Author

Leave A Reply