donderdag, september 21

De voor- en nadelen van een laminaatvloer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Laminaat is door de jaren heen steeds populairder geworden. Inmiddels is laminaat misschien wel de meest gebruikte vloer in Nederland. Zowel in woningen als bedrijven komen we deze prachtige vloer tegen. Dit is ook helemaal niet zo vreemd als je de talloze voordelen van laminaat opsomt. Sterker nog, het is bijna gek dat niet iedereen voor een laminaatvloer kiest. Natuurlijk moeten we wel realistisch blijven; iedere vloer kent zowel voor- als nadelen. Ook bij een laminaatvloer zijn dan ook nadelen te noemen. Hier lees je de belangrijkste voor- en nadelen zodat jij zelf kunt beslissen of deze vloer bij jou past of niet.

Niet van echt hout te onderscheiden

De meeste mensen zijn enorm gecharmeerd van de uitstraling van een echte houten vloer, maar kunnen zich niet vinden in de nadelen. Een laminaatvloer biedt hier de oplossing voor. Als je kiest voor een kwalitatieve laminaatvloer zal deze bijna niet van het echt te onderscheiden zijn. Tegelijkertijd geniet je van de voordelen van laminaat. Zo blijft laminaat altijd kleurvast, terwijl echt hout soms kan verkleuren door de zon. Daarnaast is laminaat veel vochtbestendiger dan houten vloeren. Natuurlijk mag je ook traditioneel laminaat niet al te lang aan vocht blootstellen, maar er zijn ook laminaatvloeren waarbij de naden verlijmd worden waardoor vocht niet kan intrekken. Hierdoor blijft de vloer in optimale conditie en kan deze zelfs in de badkamer gelegd worden!

Voor ieder wat wils

Het grootste voordeel van laminaat is de verscheidenheid in kleuren en soorten. Er is echt voor iedereen een geschikte vloer te vinden. Wil je over een laminaat beschikken die niet te onderscheiden is van echt hout of mag deze juist wel de uitstraling van laminaat hebben? Hou je van een lichtere of een natuurlijkere tint? Jouw specifieke wens zit er altijd gegarandeerd bij.

Eenvoudig zelf te plaatsen

Nog een enorm groot voordeel van laminaat is dat je deze vloer eenvoudig zelf kunt leggen. Hierdoor ben je geen honderden euro’s kwijt om een vakman in te schakelen, maar doe je dit eenvoudig zelf. Zo bespaar je niet alleen een hoop kosten, maar ook nog eens een hoop tijd. Dankzij moderne systemen zoals het zogenaamde ‘kliksysteem’ is het eigenlijk voor iedereen mogelijk om zelf een laminaatvloer te leggen. Ook als je over twee linkerhanden beschikt.Eenvoudig zelf te plaatsen vloer

Onderhoudsarm

Een laminaatvloer vraagt, in tegenstelling tot een echte houten vloer, om weinig onderhoud. Enkel regelmatig stofzuigen en dweilen (niet te nat!) is voldoende om de vloer in topconditie te houden. Bovendien neemt de vloer weinig stof op en zal deze geen goed klimaat voor de huisstofmijt bieden, daardoor is het een goede keuze voor mensen die kampen met allergieën.

Nadelen van laminaat

Natuurlijk moeten we niet vergeten dat er ook enkele nadelen aan een laminaatvloer kleven. Hoe belangrijk deze nadelen zijn is afhankelijk van jouw eigen wensen. Wij zetten ze kort voor jou op een rijtje:

  • Een laminaatvloer voelt harder en koeler aan dan een echte houten vloer. Vooral als je met blote voeten loopt zal je dit verschil merken.
  • Op een laminaatvloer kunnen sneller krassen ontstaan, bijvoorbeeld bij het verschuiven van meubels of het laten vallen van zware objecten.
  • Laminaat kan zeer gehorig zijn. In appartementen of flats is dit dan ook geen verstandige vloerkeuze.
  • Laminaat is minder duurzaam dan een traditionele houten vloer.
Share.

About Author

Leave A Reply