woensdag, september 30

De Franse sfeer in eigen tuin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op vakantie in Frankrijk doen vele inspiratie op voor een ontwerp of beplanting in eigen tuin. De sfeervolle en romantische tuinen die wij daar zien willen we graag terug in eigen tuin. Hoewel de temperaturen in de zuidelijke delen van Frankrijk van hoger liggen dan bij ons, kunnen de meeste van deze tuinplanten ook perfect in onze tuinen worden gebruikt. Een van de bekendste en meest gebruikte zijn de lavendel planten. Op vakantie zien we er velden mee vol staan, maar ook in de tuin is de plant er geliefd. Meer informatie over deze en andere tuinplanten lees je hieronder:

1). Lavendel is een van de populairste en meest gebruikte planten in onze tuinen. Deze half-heester bloeit geruime tijd, verspreid een heerlijke geur en trekt hommels, vinders en bijen aan in de tuin. Het blad van de Lavendel is aromatisch en de uitgebloeide bloemen zijn perfect te gebruiken als decoratie. De Lavendel moet in het voorjaar tot zo’n 1/3 worden teruggesnoeid, net is boven de verhouten delen. De plant vormt dan volop nieuwe uitlopers wat uiteindelijk resulteert in een rijke bloei. De Lavandula, de Latijnse naam van de Lavendel, groeit het beste op een zonnige standplaats die voldoende vocht doorlatend is.

2). Een minder bekende, maar ook veel voorkomende tuinplant is de Gaura. De Nederlandse naam van deze tuinplant is de Prachtpaars. Deze plant is iets gevoeliger voor vorst dan de Lavendel, maar is perfect te gebruiken voor in een pot of plantenbak (die je in de winter beschut weg kunt zetten). Afhankelijk van de soort bloeit de Gaura met witte of rode bloempjes. Een apart detail van deze plant is het gevlekte blad. Deze zomerbloeier bloeit uitbundig in de maanden juni tot ver in de herfst. Net als de lavendel trekt ook deze plant vlinders en bijen aan. De plant kan een hoogte bereiken van zo’n 60 tot 80 cm hoog en groeit het beste op een zonnige standplaats.

3). Een andere veelgebruikte vaste plant met een ‘zuidelijke look’ is de Salvia, beter bekend onder de naam Salie. De plant heeft een veelal opgaande groeiwijze en bloeit, afhankelijk van de soort met blauwe, witte of paarse bloemen. De hoogte varieert van zo’n 40 tot 70 cm en groeit het beste op een zonnige standplaats. Ook het blad van deze plant is aromatisch en laat zich eenvoudig combineren met andere planten.

Meer informatie over deze en vele andere planten vind je op de website van Plantengrow.nl.

Share.

About Author

Leave A Reply