donderdag, oktober 28

De beste OSB platen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wie op een goedkope manier een constructie wil maken, kan dat het best doen met OSB platen. Het is de manier waarop je bijvoorbeeld de wanden en de vloeren snel kan afwerken. Bovendien zijn er nog heel veel andere interessante oplossingen mee te bedenken. Het is zelfs zo dat ze worden gebruikt in het interieur tegenwoordig. In dat opzicht is het dus ook goed om eens te bekijken wat de platen precies inhouden en hoe je ze zelf kunt inzetten. Er zijn dan ook wel heel veel mogelijkheden die je direct kunt benutten.

Uitleg over OSB platen

Het is allereerst belangrijk om te weten wat OSB platen precies zijn. Het is een constructieplaat. In sommige branches wordt het ook wel chipwood genoemd. Het zijn platen die gemaakt zijn van houtsnippers. Deze zijn geperst met lijm en zo aan elkaar verbonden. Het is een goede manier om snel wanden op te zetten en af te timmeren. Zoals je dat ook met vloeren kan doen als je de platen gebruikt. Het is dus de gemakkelijke manier om snel te werken op een goedkope wijze. Het is daarbij ook fijn dat ze goed vochtbestendig zijn. Zo haal je alles eruit.

Gebruiken voor de vloer

Dat OSB platen goed werken voor de wanden mag duidelijk zijn. Dat ze ook van waarde zijn voor vloeren is ook belangrijk om te weten. Het is een manier om snel en goedkoop te zorgen dat de vloer van een pand ligt. Je kunt het materiaal ook gemakkelijk lijmen. Dat maakt het nog net wat gemakkelijker in het gebruik. Zeker ook omdat het kosteneffici├źnt is. Het is vaak zelfs zo dat de lijm duurder is dan de platen zelf. Het kan ook een idee zijn om de platen te timmeren of schroeven. Zo kan je alle kanten op.

Het verven van OSB

Niet alleen het monteren van OSB platen is gemakkelijk. Ook de afwerking is simpel te verzorgen. Zo kan je het goed verven. Let er wel op dat het hout niet zo slijtvast is als sommige andere soorten. Het is dus wel altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en er goed voor te zorgen. Dat neemt niet weg dat je er wel op een mooie manier mee kan werken in een pand. Het is leuk om alle mogelijkheden met verf en lak eens te verkennen. Zo kan je precies zien wat je ermee kan doen voor jouw specifieke project.

Share.

About Author

Leave A Reply