zaterdag, december 4

Wat zijn de voordelen van plexiglas ten opzichte van echt glas in een raam?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voor ramen wordt over het algemeen dubbel glas gebruikt. Maar de laatste tijd zien steeds meer mensen de voordelen in van het gebruik van plexiglas. Het is lichter in gewicht, eenvoudig om te bewerken en bovendien een stuk veiliger dan de standaard glazen ramen. Ook heeft het dezelfde duurzame voordelen. Wil je nog meer weten over de voordelen van plexiglas? In dit artikel lees je er alles over.

#1 Handig om te bewerken

Wil je een plaat plexiglas op maat? Ook dat is geen probleem, want plexiglas is namelijk heel makkelijk te bewerken. Het versplintert of scheurt niet zo snel als echt glas. De handige doe-het-zelver kan dus ook zeker met plexiglas aan de slag. Plexiglas maak je zelf op maat met een figuurzaag die is ingesmeerd met zeep of afwasmiddel. Ook al is het makkelijk te bewerken, gebruik wel altijd handschoenen en een veiligheidsbril. Uiteraard kun je het ook op maat laten maken door een specialist. tussenwand plexiglas veranda

#2 Makkelijker tillen

Plexiglas weegt ongeveer de helft van de standaard glassoorten. Een plaat met een dikte van vijf millimeter weegt ongeveer 6 kilo. Een echte glazen plaat weegt al snel 12 tot 13 kilo. Het is dus voor zowel professionals als voor hobbyklussers makkelijker om te tillen. Omdat het een veel lichter materiaal is, wordt plexiglas ook vaak gebruikt voor toepassingen waarbij een besparing van het gewicht gewenst is. Denk hierbij aan ramen voor een caravan, douchedeuren, tuinspiegels en aquariums.

#3 Extra veiligheidsopties met plexiglas

De kans is klein dat er brand uitbreekt in huis. Maar mocht het gebeuren, dan wil je wel dat jouw huis daar zo veilig mogelijk op is ingericht. Ramen van echt glas zijn niet brandwerend te maken en zullen springen bij zeer hoge temperaturen. Plexiglas is wel bestand tegen brand te maken. Zo verklein je de gevaren tijdens brand en kun je makkelijk een veilige vluchtroute kiezen. Indien gewenst is plexiglas ook extra gehard en daardoor nog sterker dan dubbel glas. Zo ben je nog eens extra beveiligd tegen inbrekers.

#4 Sterker dan dubbelglas

Plexiglas is eigenlijk kunststof en daardoor veel flexibeler en bestendiger tegen stoten dan echt glas. Het zal daarom minder snel breken. Een nog stevigere soort plexiglas is polycarbonaat. Deze variant wordt ook regelmatig gebruikt voor ramen van schuren en garages. Omdat het 250 keer zo sterk is als echt glas, is het vrijwel onbreekbaar. Het wordt daarom ook veel gebruikt in studentenhuizen, omdat de bewoners daar soms minder oplettend zijn.

#5 Plexiglas is duurzaam

Plexiglas is stevig en ook duurzaam. Het laat weinig licht en UV-straling door. Ook houdt het goed de warmte binnen en de kou buiten. Het is goed te gebruiken bij allerlei weersomstandigheden. Ook voor buitenshuis is plexiglas ideaal. Het verkleurt, krast of breekt niet. Plexiglas is dus duurzaam, omdat het jarenlang mee gaat. Voor een betere prijs dan gewoon glas heb je hier net zo lang plezier van.

Welke voordelen ken jij nog meer van plexiglas? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Share.

About Author

Leave A Reply