donderdag, juli 18

Sfeerhaard      

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het woord ‘sfeerhaard’ bestaat ongetwijfeld al heel erg lang. Wie de eerste was die deze twee woorden samenvoegde is helaas niet overgeleverd. Heel waarschijnlijk was het niet belangrijk genoeg om in de annalen van de geschiedenis te worden opgenomen. Het is natuurlijk ook wel een erg logisch en nogal voor de hand liggend woordverband. Een mooie kachel of fraaie haard zorgt nu eenmaal altijd wel voor een heel bijzondere sfeer!  Maar wat verstaan we nu eigenlijk onder een sfeerhaard? Laten we het begrip sfeerhaard eens wat nader onder de loep nemen.

Een sfeerhaard heeft zijn naam niet omdat het zo bijzonder is dat deze haard sfeer verspreidt. Een sfeerhaard dankt zijn naam aan het feit dat je hem ook alleen voor de sfeer kunt aanzetten, dus zonder dat de haard ook verwarmt. Dit klinkt misschien raar omdat warmte nu eenmaal altijd onlosmakelijk bij vuur hoort. Hoe kan een haard dan geen warmte geven? Er is maar 1 soort haard die dit wel kan, en dat is de elektrische sfeerhaard. Een sfeerhaard aangedreven door elektriciteit geeft een levensechte vuurillusie maar echte verbranding vindt in deze sfeerhaard niet plaats. Omdat er geen verbranding is, is er ook geen hitte en geen roet en as. Dit maakt een sfeerhaard ook geschikt voor de minder koude perioden van het jaar. Met een elektrische sfeerhaard geniet u dus niet alleen in de winter en herfst van uw haard, maar geniet u het hele jaar door!

Sfeerhaarden geven dus niet altijd warmte af, al kunnen de meeste sfeerhaarden dit wel. In de luxere elektrische sfeerhaarden is namelijk vaak een warmte-element geplaatst. Dit element heeft vaak een vermogen van 1000 of 2000 watt en zorgt ervoor dat er een heerlijke warme stroming van uw sfeerhaard straalt. Zo is de haardbeleving helemaal compleet op momenten dat u wel graag wat extra warmte zou wensen. Is te temperatuur al aangenaam zoals hij nu is? Dan laat u het warmte-element uit en geniet u van het prachtige vuurspel zonder dat u de stijgende temperatuur voor lief hoeft te nemen! Een elektrische sfeerhaard vraagt geen installatie of verbouwing, alles wat hij nodig heeft is een stopcontact!

Woont u in een goed geïsoleerde woning met beperkte ruimte? Of heeft u woning niet de mogelijkheid om een gashaard of houtkachel te plaatsen, maar mist u toch die typische sfeer? Dan is een elektrische sfeerhaard ongetwijfeld een verrijking in uw woonkamer! Eenvoudig te plaatsen, ontzettend realistisch vuur, geen onderhoud, geen vervuiling en heel betaalbaar. Het is niet zo vreemd dat de elektrische sfeerhaard enorm aan populariteit wint!  Wilt u meer weten over dit bijzondere type haard? Neem dan even geheel vrijblijvend contact op, of kom even langs in onze showroom. U zult verbaast zijn over het niveau van de laatste generatie elektrische sfeerhaarden! Graag tot ziens!

Share.

About Author

Leave A Reply