donderdag, juli 18

Ontbijt is belangrijker dan je denkt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zegt je moeder altijd dat je een goed ontbijt nodig hebt om de dag te kunnen beginnen? Dan heeft ze hier gelijk in. Er zijn namelijk talloze voordelen van het eten van een ontbijt. Van het krijgen van meer energie tot het helpen bij een beter focus door de dag heen. Skip jij altijd je ontbijt? En eet je vaak pas rond de middag? Lees dan vooral dit artikel eens door. Misschien zal je voortaan van gedachten veranderen!

Je krijgt meer energie

Zoals we net hebben aangegeven krijg je meer energie. En dat de hele dag door. Wanneer je slapt zal namelijk het bloedsuikergehalte in je lichaam dalen. En laat je dit nu net nodig hebben om je spieren en hersenfunctie op gang te brengen. Vergelijk het maar met een auto. Een auto heeft brandstof nodig om te kunnen rijden. En dit is hetzelfde bij mensen. Met een ontbijt heb je de brandstof om je dag met volle energie te starten. Heb je nu geen tijd voor een ontbijt? Of wil je juist eens uitgebreid ontbijten? Je kunt ontbijt bestellen bij Ontbijt.nl. Zo wordt het bij je thuisbezorgd en hoef je deur niet eens uit voor het halen van ingrediënten voor een uitstekend ontbijt.

ontbijt bestellen bij Ontbijt.nl

Het kan helpen bij afvallen

Sommige mensen denken dat het logisch is om ontbijt over te slaan om zo af te kunnen vallen. Echter is dit het tegendeel hierbij juist waar. Mensen die ontbijten zijn meestal juist slanker dan mensen die dit niet doen. Een belangrijke reden hiervoor is dat wanneer je een goed ontbijt hebt, je door de dag heen minder trek krijgt in minder gezonde maaltijden. Daarnaast zou het zo zijn dat men tijdens de lunch en avondeten het eten van het ontbijt weer inhaalt. Denk voortaan nog maar eens na of je jouw ontbijt écht gaat skippen.

Je geheugen en focus zal beter zijn

Een gezond ontbijt zal ervoor zorgen dat je een beter geheugen en een betere focus hebt, door de dag heen. Vooral tijdens werk- en schooldagen doe je er dus beter aan om je ontbijt niet over te slaan.

Zo maak je een goed ontbijt

Er zijn dus genoeg voordelen aan het eten van een ontbijt. Maar je wilt natuurlijk wel een gezond ontbijt hebben. Maar wat is nu een gezond ontbijt? Let er in ieder geval op dat je complexe koolhydraten, eiwitten en goede vetten goed combineert. Eieren met een volkoren toast, avocado met melk en yoghurt met noten zijn voorbeelden van gezonde ingrediënt voor je ontbijt. Probeer vet eten met veel suiker te vermijden. En eet niet té veel. Je kunt altijd advies inwinnen bij een deskundige wanneer je zeker wilt weten of je ontbijt gezond is.goed ontbijt

Het maken van een ontbijt hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Zorg ervoor dat je gezonde ingrediënten in huis hebt zodat je in de ochtend gelijk aan de slag kunt. Als je echt weinig tijd hebt, kun je ook in de avond je ontbijt al klaarmaken.

Share.

About Author

Leave A Reply