woensdag, juni 3

Kunst in huis: waar moet je op letten?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bij het inrichten of restylen van een woning mag een prachtig kunstwerk natuurlijk niet ontbreken. Een eyecatcher aan de muur, op de schoorsteenmantel of in de tuin, werkelijk alles is mogelijk. Kunst is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierbij hebben we het natuurlijk niet over de zogenaamde ‘kunst’ die in confectiewinkels verkocht worden, maar de echte unieke stukken die door kunstenaars ontworpen en vervaardigd zijn. Mis jij nog een prachtig kunstwerk in huis? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Maar waar moet je op letten als je kunst in huis haalt? Laat je kunst in opdracht maken of kies je uit de al bestaande collectie van een kunstenaar? Wij zetten de belangrijkste dingen voor jou op een rijtje.

Kijken, kijken, niet kopen!

Dit klinkt misschien als een tegenstrijdige tip, maar is wel het beste wat je op dit moment kunt doen. Veel mensen maken immers de fout om direct een kunstwerk aan te schaffen en zich verder niet te verdiepen in het aanbod. Kunst kent echter zoveel verschillende vormen. Van diverse formaten tot bijzondere kleuren, stijlen en andere facetten die het kunstwerk voor jou belangrijk maken.

Smaken verschillen, daarom is het belangrijk om goed naar het aanbod te kijken. Bedenk wat bij jou past. Welk kunstvoorwerp jouw manier van leven, je interesses en eventueel karaktereigenschappen goed kan illustreren. En bedenk wat jij mooi vindt. Houd niet rekening met de mening van anderen. Dat doet er niet toe. Kunst is persoonsgebonden. Bezoekers van jouw huis moeten direct inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid en dat kan enkel door rekening te houden met jouw wensen. Net zoals je bij een afscheid collega tips leest dat je juist jouw mening voor de aanschaf van kunstvoorwerpen aan de kant moet zetten, geldt dit juist andersom als het om een eigen kunstwerk gaat. Laat je mening de vrije loop en toon je persoonlijkheid. Dan komt het kunstwerk het mooist tot zijn recht.

Bepaal de afmetingen die in de ruimte passen

Heb je een beter idee gekregen van het kunstwerk dat jouw woning mag verrijken? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat deze geschikt is voor de huidige ruimte. Gelukkig zijn de meeste kunstwerken in meerdere formaten verkrijgbaar. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de geliefde bronzen beelden van artihove. Bepaal daarom van tevoren over hoeveel ruimte je beschikt, zodat je niet voor onverwachte teleurstellingen komt te staan. Het zou immers zonde zijn als je dat zo zorgvuldig gekozen kunstwerk helemaal niet kwijt kan in huis.

Geef kunst een goede plek

Naast de keuze voor een geschikt kunstwerk is het ook belangrijk om de juiste plek uit te kiezen. Kunst in huis heeft enkel meerwaarde als deze zorgvuldig geplaatst of opgehangen wordt. Bedenk daarom ruim van tevoren wat je precies wil bereiken met het kunstwerk. Is het de bedoeling dat dit de eyecatcher van de ruimte wordt? Vorm je het interieur naar het kunstwerk of wil je juist een kunstwerk die vloeiend in het interieur overloopt? Werkelijk alles is mogelijk. Experimenteer daarom gerust met een sculpture bij artihove en de verschillende schilderijen die je kunt vinden en bekijk welke opstelling het mooist staat. Zo geniet je van een optimale sfeer in huis!

Share.

About Author

Leave A Reply