vrijdag, februari 26

Hoe gebruik je tape in huis?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bij tape denken we doorgaans niet direct aan decoratieve doeleinden. Tape gebruik je om dingen aan elkaar vast te maken, uit praktisch oogpunt dus. Dit kan dan ook voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Zowel voor dingen die aan huis gerelateerd zijn als niet. Wat veel mensen echter niet weten is dat tape ook een belangrijke rol in de decoratie van je woning kan spelen. En het fijne is, ben je de tape helemaal zat? Dan kan je het ook weer binnen een handomdraai verwijderen. Je zit nergens aan vast. Hierdoor geniet je van een laagdrempelige manier om jouw woning mee te decoreren of alsnog te gebruiken voor praktische doeleinden.

Nieuwsgierig geworden welke verschillende mogelijkheden er dan zijn met tape in huis? Hier volgen een aantal tips en nuttige inspiratie ideetjes!

Maak handig gebruik van tape tijdens het verven

Zijn de muren toe aan een nieuw likje verf? Maar wil je eens wat anders dan waar je normaal voor zou kiezen? Experimenteer dan eens met tape. Maak verschillende figuren met tape en bevestig dit aan de muur. Het fijne is dat je het tape continu een beetje kunt aanpassen. Je zit er niet direct aan vast. Hierdoor blijf je simpelweg aanpassen tot je het beoogde effect hebt behaald. Wanneer je eenmaal tevreden bent, kleur je de verschillende vormen en/of vakjes in. Hierdoor ontstaat er een speels schilderspel op de muur en ziet deze er direct veel interessanter uit.

Washi tape

Washi tape wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in moderne interieurs. De mogelijkheden met deze tape zijn eindeloos. Opvallend genoeg wordt Washi tape ook voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden. Dit terwijl dat bij andere soorten tape vaak juist niet het geval is.

Washi tape komt oorspronkelijk uit Japan en werd van oudsher gemaakt van de vezels uit de bast van gampibomen. Inmiddels is Washi tape zo populair geworden, dat deze op heel veel verschillende manieren wordt vervaardigd en voor heel veel verschillende doeleinden is geschikt. Met Washi tape kan je werkelijk alle kanten op in huis. Ze zijn in diverse kleuren en leuke prints verkrijgbaar. Leuk om te bevestigen aan de muur en zo van een kale muur direct iets heel speciaals te maken. Verder heb je niks nodig. Hoe makkelijk is dat?

Praktisch gebruik

Natuurlijk gebruik je tape niet enkel voor decoratieve doeleinden. De meeste tapesoorten zijn gemaakt met het oog op de functionaliteit. Bij praktisch gebruik van tape kan je aan heel veel verschillende denken. Er zijn namelijk ontzettend veel tapesoorten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan ducttape, dit wordt vaak gebruikt om dingen blijvend aan elkaar vast te zetten. Het is ontzettend stevig en kan soms ook gebruikt worden om kabels en snoeren goed te houden. Een scheurtje in een kabel? Met een klein stukje ducttape kom je soms al heel ver.

Zelfs het gebruik van afzetlint in huis kan soms verstandig zijn. Daarom is het ook niet gek wanneer je hier een rolletje van in huis hebt. Bijvoorbeeld om tijdens een verbouwing of schilderen te laten zien waar de rest van het gezin niet kan of mag komen. Of simpelweg om een kinderfeestje nét een tikkeltje interessanter te maken.

Kortom, met tape ben je werkelijk van alle markten thuis!

Share.

About Author

Leave A Reply