zaterdag, februari 27

De kenmerken en voordelen van een cv verwarmingsketel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrijwel iedereen komt er wel eens in zijn of haar leven voor te staan: het kopen van een nieuwe cv-ketel. Hoewel een cv-ketel enorm lang mee kan gaan, hebben ze nooit het eeuwige leven. Bovendien loont het soms ook om een verouderde te vervangen om zo meer energie te besparen. Helaas kijkt niet iedereen altijd even positief naar de aankoop van een nieuwe cv verwarmingsketel. Bij een nieuwe verwarmingsketel kopen, denkt men al gauw aan de bijkomende kosten. Logisch ook, het is geen goedkope investering. Toch moet het wel als dusdanig worden beschouwd, want een nieuwe ketel kopen kan ook heel veel verschillende voordelen hebben. Hier vind je de grootste voordelen op een rijtje.

Energie besparen

Een van de grootste voordelen van de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel is dat ze over het algemeen tegenwoordig een stuk energiezuiniger zijn. Zeker wanneer je deze vergelijkt met een ketel die al tien tot vijftien jaar oud is. Er zijn tegenwoordig zelfs ketels verkrijgbaar die helemaal geen gas meer gebruiken en zelfs energie opwekken. Het loont daarom zeker om eens de verschillende modellen te onderzoeken en te bekijken welke het meest energiezuinig is. Daar heb je niet alleen zelf profijt van, maar zo draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.nieuwe verwarmingsketel kopen

Hoger wooncomfort

Men staat er vaak niet bij stil hoe belangrijk de verwarmingsketel in huis is. Wanneer deze kapot is of uitgeschakeld wordt, merk je pas hoe snel deze gemist wordt. Het is niet alleen nodig om het gehele huis van warm water te voorzien, maar ook om het totale wooncomfort te verhogen. Hiermee voorkom je dat de één onder een koude douche staat, terwijl de ander afwast en andersom. Daarnaast wordt het huis ook sneller warm en geniet je langer van een aangename temperatuur gedurende de koudste maanden van het jaar. Kortom, een kwalitatieve verwarmingsketel verhoogt het wooncomfort enorm.

Meer veiligheid in huis

Vaak zien we dat mensen pas hun verwarmingsketel vervangen wanneer deze mankementen beginnen te vertonen. Wat ze echter niet beseffen, is dat het dan eigenlijk al te laat is. Zodra een boiler gebreken begint te vertonen of slecht onderhouden wordt, dan kan dit een enorm gevaar opleveren in huis. Mogelijk kan er zelfs brand uitbreken. En laat dat nu net hetgeen zijn wat je koste wat het kost wilt voorkomen. Door deze te vervangen en te kiezen voor een nieuw exemplaar, die vaak ook nog eens uitgerust is met nieuwe beschermingsmiddelen, hoef je je hier de komende tijd niet meer druk om te maken.

Hoger energielabel

Bij de verkoop van een woning, is het verplicht om een energielabel te laten bepalen. De waarde van het huis wordt mede bepaald door de hoogte van het energielabel. Hoe groener de woning, hoe meer deze waard is. Met een verouderde verwarmingsketel sta je echter direct 1-0 achter. Het energielabel wordt een stuk lager en de waarde van het huis verminderd. Door de verwarmingsketel tijdig te vernieuwen, zorg je ervoor dat de waarde van het huis optimaal blijft.

Share.

About Author

Leave A Reply